Skip to main content

Nastavno-naučna saradnja i dozvola za primenu testova u istraživanjima

Sinapsa edicije podstiče upotrebu psiholoških testova iz svoje ponude u istraživačkim projektima, ali pre upotrebe, potrebno je uputiti i potpisati Molbu korisnika, a po završetku istraživanja dostaviti sažetak rada i podatke.

Svi instrumenti iz ponude Sinapsa edicije zaštićeni su proizvodi i nije dozvoljena njihova adaptacija, postavljanje u elektronske medije, umnožavanje, prikazivanje u radovima i sl. bez pisane saglasnosti izdavača, odnosno dozvole. 

Ukoliko Vas zanimaju konkretni uslovi za primenu nekog testa u istraživačke svrhe, molimo da nam se javite.

Sinapsa edicije odobrava i popust pri nabavci testovnog materijala za polaznike dodiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija, koji sprovode istraživanja za kvalifikacijske radove. Popust iznosi 20–40% (od iznosa cene materijala u koju nije uračunat PDV) i odnosi se na potrošne materijale instrumenata (upitnici i test sveske u koje ispitanici direktno odgovaraju, listovi za odgovore, profili). Popusti kod drugih vrsta istraživanja zavise od odabranih instrumenata, pri čemu se za instrumente koji su u postupku standardizacije uz ustupanje podataka odobrava korišćenje bez ikakve nadoknade, uz dogovor o vraćanju protokola i rezultata u našu redakciju.

Napomena: Studentima je potreban potpis mentora na Molbi za nabavku testova.

Sinapsa edicije prikuplja i podatke o normama, pouzdanosti i validnosti testova. Istraživačima/prikupljačima podataka nudimo mogućnost plaćanja gotovinom ili kompenzaciju. Sinapsa edicije plaća troškove poštarine za projekat prikupljanja podataka.

Ako ste zainteresovani za saradnju sa nama u prikupljanju podataka, javite se na 011 3291173 ili 3292053 ili putem e-maila Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. radi dodatnih informacija.