Skip to main content

Opšti uslovi poslovanja

Osnovni pojmovi

U smislu ovih Opštih uslova, Kupac je fizičko ili pravno lice koje naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internet stranice Sinapsa edicije d.o.o., Kopernikova 6, Beograd (u daljem tekstu SINAPSA EDICIJE). Kupcem se smatra lice koje naručuje i plaća proizvod.

Lični podaci i poslovna sposobnost

Prihvatanjem Opštih uslova Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi tačni i potpuni, kao i da ne postoje prepreke u naručivanju proizvoda od SINAPSA EDICIJE putem internet stranice. SINAPSA EDICIJE skladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obaveza.

Primena Uslova prodaje

Korišćenjem internet stranice SINAPSA EDICIJE prihvatate ove Uslove prodaje. Ako niste saglasni s Uslovima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode. Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama SINAPSA EDICIJE. Prihvatanjem ovih Uslova prodaje Kupac pristaje na njihove odredbe. SINAPSA EDICIJE ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice i korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namene.

Narudžbenica

Proizvodi se naručuju odabirom, korišćenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac treba pre toga da izvrši i svoju registraciju na sajtu. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sledeće načine: • virmanom ili opštom uplatnicom po prijemu predračuna (uplatom u pošti, banci ili Internet bankarstvom) • gotovinom u prostorijama Sinapsa edicije.Narudžbenica se smatra primljenom u trenutku kada SINAPSA EDICIJE primi narudžbenicu elektronskim putem (ili putem faksa i obične pošte ukoliko se kupac opredelio za neku od ovih opcija). Proizvodi se mogu naručiti i telefonskim putem. Ako naručeni proizvod nije raspoloživ u magacinu, SINAPSA EDICIJE će obavestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ kao i o roku u kojem će proizvod ponovo biti dostupan.

Podaci o proizvodima

Podaci o proizvodima na internet stranici sačinjeni su na osnovu baze podataka SINAPSA EDICIJE. Fotografije proizvoda ilustrativne su prirode I ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet naručivanja. SINAPSA EDICIJE posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo s obzirom na podešavanja monitora na računaru Kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na ekranu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cena i dr.) prikazani na internet stranici Sinapsa edicije podložni su bagovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim greškama i sl. U slučaju očiglednih grešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanim na internet stranici, SINAPSA EDICIJE zadržava pravo jednostrano raskinuti narudžbenicu.

Plaćanje virmanom/uplatnicom

Nakon što odaberete ovaj način plaćanja, dobićete predračun na e-mail. U predračunu će se nalaziti svi podaci potrebni za uplatu: broj računa na koji trebate uplatiti iznos o kojem je reč.

Koristeći e-banking svoje banke, navedeni iznos uplatite na račun. Ako ne koristite e-banking, odštampajte predračun i navedeni iznos uplatite na bilo kojem mestu gde i inače plaćate svoje račune: u banci ili pošti. Naručenu robu šaljemo Vam tek nakon primljene uplate.

Plaćanje gotovinom i platnim karticama

Ovako naručene proizvode možete platiti prilikom preuzimanja u našim prostorijama gotovinom ili platnim debitnim karticama (Maesto, MasterCard, Visa, Visa electron, DinaCard i Amerikan Express).

Autorska prava

SINAPSA EDICIJE je nosilac autorskih prava na sadržaj i format ove internet stranice. Celokupan sadržaj sa internet stranice ne sme se koristiti bez odobrenja SINAPSA EDICIJE niti ustupati trećim licima.

POGLEDAJTE DETALJNIJE IZJAVU O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI PODATAKA