Skip to main content

OBUKA ZA PRIMENU I INTERPRETACIJU BIP INVENTARA

Datum održavanja: 11.10.2024.
Rok za prijavu: 5.10.2024.

Predavač: prof. dr Ivana Petrović

15.600,00 din
+
 

Bohumski inventar za opis ličnosti u radnom okruženju (BIP) namenjen je profesionalnom usmeravanju i selekciji kandidata za posao. Cilj BIP inventara je standardizovano zahvatanje slike koju o sebi ima testirana osoba, s obzirom na relevantne opise dimenzija ličnosti iz njenog profesionalnog života.

BIP je usmeren na 4 područja koja su se, uz stručne kvalifikacije, pokazala važnim u profesionalnom životu: strukovna usmerenost, radno ponašanje, socijalne kompetencije i psihička konstitucija. U okviru svakog područja nalazi se određen broj skala.

Inventar se sastoji od 210 ajtema, za koje ispitanik treba da proceni koliko se odnose na njega, na skali od 1 do 6.
Uz oblik BIP inventara za samoprocenu postoji i kraći oblik, od 42 ajtema namenjen proceni od strane drugih. Tako samoprocena dobijena od ispitane osobe može biti dopunjena pomoću priloženog obrasca za procenu od strane drugih osoba. Ocenjivanje Inventara za samoprocenu može biti ručno (putem šablona) ili elektronsko (putem ePONS programa). 

Edukacija je jednodnevna i namenjena svim zainteresovanim kvalifikovanim korisnicima - dipl. psiholozima. U okviru nje učesnici će se upoznati sa potrebama organizacionog konteksta u domenu procene ličnosti, kao i sa samim instrumentom, njegovom konstrukcijom, sadržajem i skalama, praktičnim mogućnostima primene uz prikaz slučajeva, kao i objašnjenjem interpretacije nalaza i povezivanjem rezultata sa praktičnim aspektima posla.

09:00–10:30 Procena ličnosti u organizacionom konktekstu; Teorijski okvir
10:30–10:45 Pauza
10:45–12:15 Opis inventara, skale, dimenzije, pravila za primenu, način korišćenja, bodovanje
12:15–12:45 Pauza
12:45–14:15 Prikaz slučajeva uz interpetaciju rezultata
14:15–14:30 Pauza
14:30–16:00 Povezanost rezultata na BIP sa drugim merama važnim za organizacioni kontekst

  • Obuka je namenjena svim zainteresovanim korisnicima.
  • Učesnik nakon odslušane obuke dobija sertikfikat kao potvrdu da je kvalifikovan korisnik.
  • Broj učesnika u grupi je ograničen. 
  • Obuka se održava uživo ili on-line u zavisnosti od strukture grupe
  • Trajanje obuke: jedan dan, od 9 do 16 časova.   

Prof. dr Ivana B. Petrović izuzetni poznavalac oblasti psihologije rada i organizacije sa bogatim praktičnim iskustvom u predavačkom radu, istraživanjima i konsaltingu.

Osnovne, magistarske i doktorske studije psihologije završila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Vanredni je profesor na Filozofskom fakultetu (Univerzitet u Beogradu) na Odeljenju za psihologiju na osnovnim, magistarskim i doktorskim studijama.

Član je uređivačkog odbora časopisa International Journal of Healthcare Management (Taylor & Francis) i Psihološka istraživanja (Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu).

Urednica je srpskog standardizovanog izdanja BIP inventara.

Prijavu za učešće možete poslati putem sajta ili na mejl Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

Navedite: ime i prezime učesnika - psihologa, naziv radne organizacije, adresu, kontakt podatke i PIB ustanove (ukoliko ona snosi troškove učešća - kotizacije).