Disleksija – Potpuni vodič za roditelje i one koji im pomažu

Autor: Gavin Reid
4.301,00 din
+
 

U mnogim zemljama proteklih godina raste nivo prepoznavanja disleksije i mnogi procenjuju kako broj osoba s disleksijom raste. Međutim, često prateća podrška i intervencija nisu dostupne. Ovo može biti jako zbunjujuće za roditelje pa je cilj ove knjige razjasniti sve nedoumice i dati jasne smernice. Roditelji mogu biti zbunjeni brojnim programima i intervencijama kao i različitim pravilima i postupcima koji su prihvaćeni u različitim zemljama i školama.

Ideja je pružiti roditeljima/starateljima i porodicama znanja o disleksiji. Cilj je ohrabriti roditelje i pružiti im sigurnost kroz znanje i razumevanje kako bi mogli komunicirati s nizom stručnjaka koje će verojatno susresti na različitim nivoima detetovog obrazovanja. U ovoj se knjizi govori i o razdoblju nakon osnovnoškolskog obrazovanja, kao što je srednje ili visoko obrazovanje ili radno mesto, i pruža uvid u to kakve se potrebe pojavljuju u tom razdoblju kod osoba s disleksijom. Tu je takođe i poglavlje o samopoštovanju i emocionalnim potrebama mladih osoba s disleksijom. Ti su činioci važni za upoznavanje s potrebama učenja.

Brojni zastoji i napretci dogodili su se u području disleksije proteklih godina i jako je važno da roditelji stalno budu informisani i da razumeju njihove implikacije za trenutno i buduće obrazovanje svoje dece.Godina: 2013 Izdanje: 1.
ISBN: - Format: 16 x 20 cm
Povez: Tvrdi + omot Broj stranica: 280
NEWSLETTER

Redovno primajte naše novosti prijavom na mailing listuSINAPSA EDICIJE d.o.o.


© Sinapsa Edicije. All rights reserved.
Powered by IP Plus.