Montessori škrinjica

Priručnik za učitelje, odgajatelje i roditelje Narcisa Buczynski i suradnice
5.236,00 din
+
 

Montessori škrinjica se sastoji od knjige i mape s vežbama. U mapi formata 22 x 31,5 cm su 43 lista s vežbama iz područja jezika, matematike, geometrije, kosmičkog odgoja i vežbe tišine. U mapi je takođe i priručnik koji sadrži načela Montessori metode i prikaz vežbi iz Montessori pedagogije. 

Montessori pedagogija u prvom redu razvija one vrednosti koje su u današnjem društvu, u kojem se promene odvijaju velikom brzinom, itekako potrebne. Negovanje osobina kao što su samostalnost, uočavanje problema, usmereno problemsko razmišljanje, kreativnost, sposobnost saradnje, timskog rada, ujedno su i početna osnova podučavanju. Osim toga, vaspitanje u tolerantnom okruženju, u kojem prihvatanje različitosti, upoznavanje i prihvatanje kulture raznih naroda, zajedničko življenje, važnost mira u svetu, prepoznavanje biološke ravnoteže u prirodi, ljubav prema prirodi, očuvanje čovekove okoline, jesu njegovo ishodište.

Krajnji je cilj Montessori pedagogije bio, u vremenu nastanka, kao i danas, stvaranje odgovornog građanina sveta putem maksimalnog razvijanja vlastitih sposobnosti svakog deteta. Uloga škole presudna je i ona nudi pomoć, podršku za čitav život.

 

 
Godina: 2019 Izdanje: 1.
ISBN: 953-191-874-9 Format: 20 x 26 cm
Povez: Meki povez s klapnama Broj stranica: 136
NEWSLETTER

Redovno primajte naše novosti prijavom na mailing listuSINAPSA EDICIJE d.o.o.


© Sinapsa Edicije. All rights reserved.
Powered by IP Plus.