Konzultativno-suradna psihijatrija

Urednik: Danijel Buljan Izdavač: Naklada Slap, Zagreb
5.082,00 din
+
 

IZ PREGOVORA:

Ovaj sveučilišni udžbenik osigurava primjereno znanje o nerazdvojivosti fizičkog i psihičkog zdravlja i bolesti i dobar uvid u široki raspon poremećaja kojima se bave konzultativno-suradni psihijatri. 

Pokušat ćemo dati odgovore na pitanja: Kako kvalitetno raditi u multidisciplinarnim timovima koji su često jamstvo uspješnog liječenja zahtjevnih i teških somatskih bolesnika? Kako prevladati redukcionistički pristup dijagnostici i terapiji simptoma i sindroma i sagledati osobu bolesnika u kontekstu njegove radne i životne sredine? 

Somatske bolesti uvijek predstavljaju neugodan stres, posebno srčani i moždani udar, koji biološki i vitalno ugrožavaju bolesnika, epilepsija i demencija, koje svojim kroničnim tijekom bitno smanjuju kvalitetu života bolesnika, kožne bolesti kao što je psorijaza, akne i druge koje su vidljive i predstavljaju psihosocijalni stres i često stigmu za bolesnika. Destigmatizacija psihijatrijske i somatske bolesti važan je zadatak medicine kako bi se ostvarili uvjeti za uspješniju dijagnostiku i liječenje komorbidnih somatskih bolesti i psihijatrijskih poremećaja. 

Knjiga obuhvaća sve važnije teme iz područja konzultativno-suradne psihijatrije te bi mogla biti posebno interesantna psihijatrima, liječnicima dentalne medicine, liječnicima primarne zdravstvene zaštite, psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima, medicinskim sestrama, studentima navedenih studija i svima koji zaista žele pomoći somatskom bolesniku koji uz to ima i psihičke poteškoće. 

 

Pregledajte delove knjige on-line (PDF format):
 Sadržaj      Poglavlje 


Godina: 2016 Izdanje: 1.
ISBN: 978-953-191-790-2 Format: 17,5 x 24,5 cm
Povez: Tvrdi Broj stranica: 432
NEWSLETTER

Redovno primajte naše novosti prijavom na mailing listuSINAPSA EDICIJE d.o.o.


© Sinapsa Edicije. All rights reserved.
Powered by IP Plus.