Infektologija

Dragan Lepur, Oktavija Đaković Rode, Tomislava Skuhala, Lora Stemberger Marić, Višnja Škerk
8.789,00 din
+
 

Evidentno je kako su se autori, osim neupitnog poznavanja svoje specijalnosti, odlično upoznali s literaturom i temama relevantnima za stomatologiju. Kliničke fotografije prate tekstualni opis nalaza. Brojne tablice sumiraju diferencijalnu dijagnostiku kod pojave sistemskih simptoma i nalaza i povezuju dijelove gradiva iznesenih u rukopisu. Gdje je potrebno, autori opisuju i neinfektivne bolesti, važne radi razlikovne dijagnostike. 

(iz recenzije prof. dr. sc. Ivana Alajbega, Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu) 

Radi se o vrlo kvalitetnom i suvremenom udžbeniku koji je namijenjen poglavito studentima stomatologije, ali i svim strukama čiji je stručni i znanstveni interes infektologija, uključujući i liječnike obiteljske medicine. Zadržan je koncept razumljivosti teksta uz primjereni volumen, što ga čini metodički prilagođenim za učenje kliničke infektologije. Udžbenik je dobro izbalansiran glede kompleksnosti i težine gradiva, što u konačnici olakšava čitanje i učenje. 

(iz recenzije izv. prof. dr. sc. Ive Ivića, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu) 

Knjiga je značajan napredak u udžbeničkoj literaturi iz infektologije. Napisana je sažeto, a istovremeno dovoljno informativno, suvremeno, jezično korektno. Posrijedi je tekst koji odlično odgovara potrebama studenata diplomskog studija stomatologije. Kao dugogodišnji nastavnik infektologije na diplomskom i poslijediplomskim studijima Medicinskog fakulteta u Zagrebu, smatram kako predloženi tekst pruža kvalitetna i korisna znanja kako studentima diplomskog studija medicine, tako i specijalizantima infektologije, pedijatrijske infektologije te drugih struka (pedijatrija, interna medicina, maksilofacijalna kirurgija, otorinolaringologija). 

(iz recenzije izv. prof. dr. sc. Gorana Tešovića, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu)

 

Godina: 2018 Izdanje: 1
ISBN: 953-191-872-5 Format: 21,5 x 28,5 cm
Povez: Tvrdi Broj stranica: 448
NEWSLETTER

Redovno primajte naše novosti prijavom na mailing listuSINAPSA EDICIJE d.o.o.


© Sinapsa Edicije. All rights reserved.
Powered by IP Plus.