Dizajniranje organizacije i upravljanje promjenama

Projektni pristup Autor: Robert Fabac Izdavač: Naklada Slap
5.984,00 din
+
 

Ovo delo je nesumnjivo izvorno i jedinstveno jer daje sistemski prikaz područja organizacijskog projektovanja odnosno redizajna, a na osnovu sprovedenog istraživanja, analize, komparacije kao i integrisanja različitih pristupa, metodologija, modela i tehnika. 

Autor u radu razmatra i nove forme organizovanja nastale zahvaljujući rapidnom razvoju informacijsko-komunikacijskih tehnologija, poput virtualnih organizacija, strateških saveza i mreža kao i učećih organizacija. Iz te ukupne perspektive autor iznosi spoznaje koje integrisane na jednom mestu mogu biti od velike pomoći menadžerima i dizajnerima organizacije. 

Knjiga je izrazito originalna, povezuje tradiciju izučavanja područja organizacijskog projektovanja na našim prostorima s modernim teorijama i doprinosima globalno poznatih autora. 

(iz recenzije prof. dr. sc. Darka Tipurića, Ekonomski fakultet Zagreb) 


Funkcionisanje organizacija u velikoj je meri određeno potrebama prilagođavanja, potrebama izvođenja efikasnih organizacijskih promena, poboljšanja u procesima i u strukturi organizacije. 

S idejom koja je važna za praksu, a to je usmeravanje organizacijskih promena tako da kreiramo željeno buduće stanje organizacije, autor u svom radu iznosi iscrpan pregled područja dizajniranja, fokusirajući upravo temu načina sprovođenja planiranih promena. 

Knjiga predstavlja izvoran doprinos proučavanju područja organizacijskog projektovanja, te je stoga zanimljiva naučnim krugovima, čime se može osigurati daljnje razvijanje nekih specifičnih znanja na našim prostorima. Njena primjena od strane stručnog dela publike može voditi prema potpori za bolja rešenja u praksi... 

(iz recenzije prof. dr. sc. Marijana Cingule, Ekonomski fakultet Zagreb)Pregledajte delove knjige on-line (PDF format):
 Sadržaj      Poglavlje 


Godina: 2017 Izdanje: 1.
ISBN: 978-953-191-806-0 Format: 16,7 x 24,5 cm
Povez: Tvrdi  Broj stranica: 312

 

NEWSLETTER

Redovno primajte naše novosti prijavom na mailing listuSINAPSA EDICIJE d.o.o.


© Sinapsa Edicije. All rights reserved.
Powered by IP Plus.