Skip to main content

Atkinson/Hilgard Uvod u psihologiju

Edward E. Smith, Susan Nolen-Hoeksema, Barbara L. Frederickson, Geoffrey R. Loftus
6.589,00 din
+
 

AKCIJSKA CENA ZA VAS: 6589 dinara

Puna cena: 12716 dinara

Vaša ušteda: 6127 dinara

NAPOMENA: Ponuda važi do isteka zaliha

 

Četrnaesto američko i prvo hrvatsko izdanje Uvoda u psihologiju, čiji su autori Atkinson i Hilgard, označava novo razdoblje ovog klasičnog udžbenika koji studente uvodi u psihologiju. Dugogodišnjim saradnicima Smithu, Bemu i Susan Nolen-Hoeksema, pridružilo se troje novih: Barbara L. Frederickson i Stephen Maren s Michigenskog Univerziteta kao i Geoffrey Loftus sa Univerziteta Washington. Frederickson, Maren i Loftus unose u tekst novu perspektivu, iako oni sigurno nisu novi u psihologiji, već su svo troje međunarodno cenjeni istraživači i nastavnici. Naš tim autora sada uključuje stručnjake koji pokrivaju širok raspon našeg područja, od biološke psihologije, kognicije i percepcije do socijalne psihologije i psihologije ličnosti, od normalnog razvoja do psihopatologije. Svi autori su i nagrađivani istraživači koji daju stručne evaluacije glavnih problema i nalaza u psihologiji.

Klasično i savremeno
Izuzetno je važno da studenti razumeu i cene klasična ispitivanja koja čine osnove psihologije. Međutim, u savremenoj psihologiji postoji ogromna količina inovativnih radova. U ovom izdanju prikazujemo većinu obećavajućih novih radova u psihologiji. Rezultat je sveobuhvatan i uzbudljiv pregled onog što je istorijski bilo najbolje u psihologiji i onog što je najbolje u novoj psihologiji.

Biologija, evolucija i kultura
U ovom izdanju Uvoda u psihologiju isprepliću se tri teme: biologija, evolucija i kultura. Iz ranijih smo izdanja zadržali naš naglasak na biološkim osnovama ponašanja, ali smo proširili prikaz biološki orijentisanih istraživanja na još nekoliko poglavlja. Opširnije smo prikazali i evolucijske perspektive u psihologiji. Tako smo, na primer, dodali odeljak o evolucijskoj psihologiji. Istakli smo evolucijsko značenje emocija, i uvrstili i tekst o evolucijskim teorijama ličnosti. Treći naglasak, koji se takođe provlači kroz celu knjigu, je na kulturi i različitostima.

Iz sadržaja:
Priroda psihologije; Biološki temelji psihologije; Psihički razvoj; Senzorni procesi; Percepcija; Svijest; Učenje i uvjetovanje; Pamćenje; Govor i mišljenje; Motivacija; Emocije; Inteligencija; Ličnost; Stres, zdravlje i suočavanje; Psihički poremećaji; Liječenje psihičkih poremećaja; Društveni utjecaji; Socijalna kognicija; Dodatak: Statističke metode i mjerenje; Rječnik

 

Pregledajte delove knjige on-line (PDF format):
 Sadržaj      Poglavlje 


Godina: 2007 Izdanje: 1.
ISBN: 978-953-191-301-0 Format: 21,5 × 28 cm
Povez: Tvrdi povez Broj stranica: 796