Skip to main content

Evolucijska psihologija - Nova znanost o umu

Autor: David M. Buss

7.590,00 din
+
 

Evolucijska psihologija je revolucionarno nova nauka, prva sinteza savremenih načela psihologije i evolucijske biologije. Dajući pregled područja u ovom trenutku ova knjiga skromno pridonosi ostvarenju naučne revolucije koja će pružiti osnove za psihologiju u novom milenijumu.

Od izdavanja nagrađenog prvog izdanja Evolucijske psihologije: Nove nauke o umu, 1999. godine, unutar ovog područja došlo je do eksplozije novih istraživanja. Osnovani su novi evolucijsko-psihološki časopisi, a zastupljenost evolucijskih publikacija u opštim psihološkim časopisima stalno raste. Novi kursevi iz područja evolucijske psihologije predaju se na fakultetima i univerzitetima širem sveta. I dalje postoje mnoge praznine u naučnom znanju, a svako novo otkriće donosi nova pitanja i nova područja istraživanja.

Područje evolucijske psihologije je vitalno, uzbudljivo i prepuno empirijskih otkrića i teorijskih pronalazaka. Zaista, kao što navodi harvardski profesor Steven Pinker: "U istraživanju ljudi postoje važna područja ljudskog iskustva – lepota, majčinstvo, srodstvo, moral, saradnja, seksualnost, nasilje – u kojima evolucijska psihologija pruža jedinu suvislu teoriju".

Prikaz: 21stoljece.hr

 

Godina: 2012 Izdanje: 1.
ISBN: 978-953-191-749-0 Format: 17,5 x 24,5 cm
Povez: Tvrdi povez Broj stranica: 496