Osnove procjenjivanja WAIS-om-IV + CD

Autori: Elizabeth O. Lichtenberger, Alan S. Kaufman Izdavač: Naklada Slap
6.545,00 din
+
 

"U drugom izdanju knjige Osnove procjenjivanja WAIS-om-IV autori opisuju suvremen pristup WAIS-u- IV, iznimnom instrumentu koji je temeljita, na teoriji utemeljena revizija svoga prethodnika WAIS-a- III. Ova knjiga uključuje sadržaj i pristupe iz dviju prethodnih knjiga koje su Lichtenberger i Kaufman objavili o WAIS-u-III: Osnove procjenjivanja WAIS-om-III i Procjena inteligencije adolescenata i odraslih (3. izdanje), ali nudi i dinamične nove sustave tumačenja rezultata i prikaz istraživanja koji su inovativni te utemeljeni na teoriji i bogatoj kliničkoj praksi.

U drugom izdanju knjige sustav tumačenja rezultata je podignut na višu razinu i to dubinskom analizom Cattell-Horn-Carrollova (CHC) profila za dob od 70 do 90 godina; ti su se profili ranije odnosili na raspon dobi od 16 do 69 godina. Uključeni su prikazi niza istraživanja s WAIS-om-IV i prikazi tog testa koji su se pojavili tijekom četiri godine od prvog izdanja knjige. U ovom izdanju Osnova procjenjivanja WAIS-om-IV prikazana su i najnovija istraživanja o promjenama u četirima indeksima iz WAIS-a-IV koje se zbivaju u odrasloj dobi.

Ovo, drugo izdanje knjige, zajedno s izmijenjenim CD-ROM-om radi automatizacije Lichtenbergeričina i Kaufmanova sveobuhvatnog sustava tumačenja rezultata i radi prikaza brojnih dodatnih tablica i pomoćnih sredstava za tumačenje rezultata, kliničarima koji redovito procjenjuju adolescente i odrasle ljude sviju dobi bit će najsuvremeniji izvor podataka, koji će unaprijediti inteligentno testiranje u današnjem društvu koje se brzo mijenja."

(iz Predgovora)

 

Pregledajte delove knjige on-line (PDF format):
 Sadržaj      


Godina: 2020  Izdanje: 1.
ISBN: 978-953-191-860-2 Format:  17 x 24 cm
Povez: Tvrdi povez Broj stranica: 488

 

NEWSLETTER

Redovno primajte naše novosti prijavom na mailing listuSINAPSA EDICIJE d.o.o.


© Sinapsa Edicije. All rights reserved.
Powered by IP Plus.