Skip to main content

Psihologija starenja

Izazovi i prilagodba

Autor: Jasminka Despot Lučanin    Izdavač: Naklada Slap6.358,00 din
+
 

Za kupce knjige dostupni su radni materijali u Internetskom dodatku.

Ovo je knjiga za sve nas. Svi mi starimo. Iako je knjiga napisana u obliku udžbenika za studente, bilo bi korisno da ju pročitaju sve odrasle osobe, bilo koje dobi, čim ranije, tim bolje. Što ranije u životu počnemo voditi računa o vlastitoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti i odmoru, zdravlju, učenju, druženju i razonodi, pružamo sebi veću vjerojatnost zdravijeg i kvalitetnijeg starenja. Osim studentima psihologije, knjiga je namijenjena i studentima drugih studija koji obrazuju stručnjake za rad s ljudima te različitim stručnjacima koji u svom radu pružaju stručne usluge starijim osobama i njihovim obiteljima.

Knjiga prikazuje psihologiju starenja i starosti. Tekst je usredotočen na psihološke aspekte procesa starenja i života u starosti. U knjizi nastojimo pokazati da su starije osobe puno sposobnije nego što nam se obično čini, da su prilagodljive i da mogu usvajati nova znanja – upravo obrnuto od stereotipne slike starenja.

Na početku svakog poglavlja navedeni su iskazi stvarnih starijih osoba, od kojih je svaki vezan uz temu poglavlja. Svako poglavlje u knjizi završava određenim praktičnim dodacima u području psihologije starenja:

  • Ponovimo ukratko: sažeto ponavljanje sadržaja i glavnih pojmova opisanih u poglavlju;
  • Pitanja za vas: pitanja o temi poglavlja, cilj kojih je potaknuti razmišljanje i grupnu raspravu o temi, odnosno pomoći pri učenju sadržaja;
  • Vježba: grupna aktivnost koja se može primijeniti u nastavi s ciljem prikazivanja primjene obrađenog sadržaja u stručnom radu.

(iz Predgovora)

 

Pregledajte delove knjige on-line (PDF format):
Sadržaj   

 

Godina: 2022 Izdanje: 1.
ISBN: 978-953-191-955-5 Format: 17,5 × 24,5 cm
Povez: Tvrdi  Broj stranica: 384