Kognitivna terapija poremećaja ličnosti

Autor: Aaron T. Beck, Arthur Freeman, Denise D. Davis
6.358,00 din
+
 

U toku više od dve decenije otkada su Aaron T. Beck i saradnici objavili Kognitivnu terapiju depresije, kognitivna se terapija razvila na gotovo eksponencijalan način. Od ranog rada na lečenju depresije, model je dorađen i primenjen u lečenju čestih kliničkih sindroma, uključujući anksioznost, panični poremećaj, poremećaje hranjenja i zloupotrebe opojnih sredstava, kao i poremećaja rasuđivanja vezanih uz psihoze.

Istraživanja su pokazala njenu efikasnost u lečenju različitih kliničkih poremećaja. Uz primenu u praktično svim kliničkim populacijama, prilagođena kognitivna terapija primjenjuje se u svim uzrastima (deca, adolescenti, stariji pacijenti), kao i u različitim situacijama (dnevni pacijenti, bolnički pacijenti, parovi, grupe i porodice).

Izvorni podsticaj za ovu knjigu došao je od terapeuta edukovanih u Centru za kognitivnu terapiju Univerziteta Pennsylvania i onih koje su ovi terapeuti edukovali. Sadržaj sadašnjeg izdanja proizišao je iz prvih rasprava o slučajevima, i seminara koje je tokom mnogih godina vodio Beck. Kad smo se odlučili napisati knjigu kojom ćemo podeliti naše uvide koje smo stekli tokom rada, shvatili smo da je nemoguće da jedna ili dve osobe budu stručnjaci za tretman svih različitih poremećaja ličnosti. Zbog toga smo pozvali istaknute i nadarene grupe terapeuta edukovanih u Centru za kognitivnu terapiju da budu koautori teksta, pišući svaki za područje u kojem imaju posebno iskustvo. Odbacili smo ideju o tekstu koji će urediti jedan urednik od neusuglašenih (i razbacanih) prezentacija. U interesu jedinstva i doslednosti u prezentovanju, odlučili smo se za knjigu koja će biti potpuno zajednički proizvod svih učesnika.

 

Pregledajte delove knjige on-line (PDF format):
 Sadržaj      Poglavlje 


Godina: 2012 Izdanje: 1.
ISBN: 978-953-191-744-5 Format: 16,5 x 24 cm
Povez: Tvrdi povez + ovitak Broj stranica: 440
NEWSLETTER

Redovno primajte naše novosti prijavom na mailing listuSINAPSA EDICIJE d.o.o.


© Sinapsa Edicije. All rights reserved.
Powered by IP Plus.