Hitna stanja u dentalnoj medicini

Urednica: Vanja Vučićević Boras Izdavač: Naklada Slap
4.488,00 din
+
 

Autori:
Vanja Vučićević Boras urednica, Andrija Bošnjak, Valentina Brzović Rajić, Andreja Carek, Petra Nola Fuchs, Tihomir Kuna, Marina Lapter Varga, Dubravka Negovetić Vranić, Ivica Pelivan, Hrvoje Pintarić, Ivana Škrinjar, Ivana Šutej


"Hitna stanja su u pravilu one situacije u kojima je ugrožen život bolesnika i kada se terapija treba dati odmah pri pojavi simptoma.

Najveći broj hitnih stanja u ordinacijama dentalne medicine može se, srećom, kontrolirati uobičajenim terapijskim postupcima, a takva stanja ne remete znakovito vitalne funkcije organizma u nekom kraćem periodu. Doduše, postoje i hitna stanja koja ne utječu odmah na vitalne funkcije organizma, ali, u pravilu, potrebna je terapija kako ne bi nastala ozbiljnija stanja kao u slučaju postojanja apscesa u području glave i vrata i sl.

Zaključno, svaki doktor dentalne medicine mora biti upoznat s mogućim komplikacijama koje mogu nastati u ordinacijama dentalne medicine, a ujedno i s njihovim akutnim zbrinjavanjem. Osnovno je pomoći pacijentu, ali i doktor dentalne medicine mora samog sebe zaštititi."

(Iz Predgovora urednice Vanje Vučićević Boras)

 

Pregledajte delove knjige on-line (PDF format):

 Sadržaj (PDF)     Prvo poglavlje (PDF)

  

Godina: 2020 Izdanje: 1
ISBN:

978-953-191-889-3

Format: 21 x 28,5 cm
Povez: Tvrdi Broj stranica: 193
NEWSLETTER

Redovno primajte naše novosti prijavom na mailing listuSINAPSA EDICIJE d.o.o.


© Sinapsa Edicije. All rights reserved.
Powered by IP Plus.