Skip to main content

Atlas oralnih bolesti

Autor: George Laskaris  Izdavač: Naklada Slap

17.050,00 din
+
 

Ovo novo izdanje je u cijelosti ponovo napisano i prilagođeno suvremenim izdavačkim i znanstvenim zahtjevima. Brojne promjene i dopune su napravljene. Dodano je deset novih poglavlja, koja su obogaćena mnogim kliničkim entitetima. Slikovni materijal je osuvremenjen i obogaćen s 90% slika visokog standarda od 130,000 slika iz moje osobne kolekcije.

Struktura teksta se promijenila. Na početku knjige su pravila o dijagnostičkom i terapijskom pristupu bolesniku s oralnim bolestima. Za svaki entitet bolesti, bazične karakteristike (ključne točke) i diferencijalna dijagnoza prikazane su zasebno. Klinički opis je precizan, a slijede jasne i reprezentativne slike. Zatim se prikazuje patohistološki nalaz i ostatak laboratorijskih testova, nakon čega slijede detaljne terapijske strategije. Na kraju knjige je Dodatak s tablicama diferencijalne dijagnoze oralnih lezija koje su klasificirane po morfologiji i boji, s tablicama koje prikazuju način izvođenja biopsije i interpretacije patohistoloških nalaza.

Ove promjene osiguravaju čitatelju jasnu, sveobuhvatnu i pouzdanu knjigu. Nadalje, studenti medicine i stomatologije mogu usvojiti osnovna i recentna znanja, što u kombinaciji s bogatim slikovnim materijalom omogućava izvrstan uvod u kliničku oralnu medicinu.

(iz Uvoda)

 

Pregledajte delove knjige on-line (PDF format):
 Sadržaj      Poglavlje 


Godina: 2020. Izdanje: 2.
ISBN:
  • 978-953-191-937-1
Format: 21,5 x 28,5 cm
Povez: Tvrdi povez Broj stranica: 712