Skip to main content

Anatomija domaćih sisavaca

Autor: Horst Erich König ZA STUDENTE 30% POPUSTA

32.120,00 din
+
 

Novo!
Studenti, uz indeks sa fakulteta, mogu kupiti knjigu Anatomija domaćih sisavaca po ceni od 20.944 din. (uračunat popust od 30%).

Ur. hrv. izdanja: Mladen Zobundžija, Krešimir Babić, Vesna Gjurčević Kantura
Urednik: Hans-Georg Liebich

 

 Anatomija domaćih sisavaca, udžbenik i atlas u boji za studente i praktičare opsežno je i bogato ilustrovano delo u kojem se na vrlo pristupačan način opisuje građa domaćih sisavaca. Kao i brojne druge anatomije i ova je podeljena na uobičajena poglavlja. Na početku je dat kratak istorijski prikaz veterinarske anatomije u okviru istorije medicine, zajedno s opštom anatomijom. U sledeća četiri poglavlja obrađen je sistem za kretanje i to posebno za glavu i vrat, za trup kao i za grudni i karlični ud. U svakom od spomenutih poglavlja obrađene su najprije kosti, potom zglobovi s ligamentima i drugim formacijama, kao i mišići. Uz mišiće navedena je vaskularizacija i inervacija. Posebno je naglašena primenjena anatomija, tj. naznačena su mesta pristupa u zglobove, tetivne ovojnice i u sinovijalne kese, kao i posledice oboljenja nekih mišića ili paraliza živaca. Završni deo lokomotornog sistema je poglavlje Statika i dinamika, u kojem se daje pregled statičkih uređaja tela i načini kretanja, prvenstveno kod konja.

Opis svakog organskog sistema bogato je ilustrovan originalnim snimcima anatomskih preparata, slikama, crtežima, skicama, rendgenogramima, ultrazvučnim snimcima i snimcima kompjuterske tomografije i magnetske rezonance, i sa tablicama, tako da je značajno olakšano praćenje, razumevanje i učenje anatomije pa će ova anatomija biti velika pomoć studentima tokom studija i praktičarima u njihovu radu. Kod obrade pojedinih organskih ssistema dat je i kratak opis mikroskopske građe, razvitka i fiziologije, čime se bliže objašnjava veza između građe i funkcije pa se time dobijaju integrisane spoznaje o pojedinim organskim sistemima.

Pregledajte delove knjige on-line (PDF format):
 Sadržaj     


Godina: 2009 Izdanje: 1.
ISBN: 978-953-191-373-7 Format: 35 x 31,5 cm
Povez: Tvrdi povez Broj stranica: 820